Пн-Пт з 09:00 до 18:00,

Сб з 10:00 до 14:00, Нд-вихідний

Теплове обладнання

Теплове обладнання
Особливості теплового обладнання

Різноманітне теплове обладнання для ресторанів досить міцно увійшло в життя. Воно робить побут більш комфортним та полегшує виробничі процеси. Це базові пристрої, за допомогою яких обробляються продукти харчування: готується їжа, підтримується необхідна температура страв, розігрівається їжа. Відкриваючи свій ресторан, бар, кафе, кондитерську, необхідно обов'язково купити теплове обладнання. Це можуть бути професійні плити, котли для травлення, промислові сковороди, марміти, супниці, жарочні та пекарські шафи, теплові вітрини, грилі, печі, пароварки. Від оснащення кухонного приміщення залежить рівень комфортності всього персоналу, якість страв, успішність, ефективність закладу. За допомогою професійного обладнання шеф-кухар виявляє кулінарну майстерність, а клієнти, у свою чергу, оцінюють результат та стають постійними відвідувачами такого закладу. Вибирається теплове обладнання для громадського харчування залежно від габаритів закладу, кількості персоналу і взагалі від специфіки меню підприємства. Саме на основі таких відомостей обчислюється кількість необхідних апаратів професійного рівня, а також їх сумарна потужність.

    Вимоги, яким відповідає теплове обладнання комунального харчування:

    • ергономічність;
    • екологічна безпека;
    • зручність та простота в санітарній обробці, в експлуатації та обслуговуванні;
    • надійність, довговічність;
    • міцність.

    Кухонне теплове обладнання: класифікація

    За джерелами тепла: електричне, газове, парове, вогневе.

    За технологічним призначенням: універсальне (плита), спеціалізоване (фритюрниця, кавоварка).

    По нагріву: з безпосереднім обігрівом, коли тепло передається через спеціальну роздільну стінку (плити, кип'ятильники); зі змішуванням джерела тепла разом з середовищем, що нагрівається (водонагрівачі); з прямою дією тепла на продукт (пароварки).

    Харчове теплове обладнання буває:

    • для варіння в рідині або на пару;
    • для смаження та випікання на гарячій поверхні, в інфрачервоному випромінюванні;
    • для розігріву продуктів;
    • для комбінування різних процесів приготування: гасіння, бланшування, припускання, запікання;
    • для підігріву продуктів;
    • для розморожування.

    Усі види теплового устаткування відчули у собі науково-технічний прогрес, отримавши серйозні зміни у технології. Як би там не було, але таке обладнання вироблено за останнім словом техніки та забезпечує в Україні швидке обслуговування клієнтів та різноманітне меню. Київ, Одеса, Харків – доставка доступна скрізь від Масхолд.

    icon_viber icon_teleg icon_email icon_callback