Теплове обладнання

Вимоги, яким відповідає теплове обладнання комунального харчування:
- ергономічність;
- екологічна безпека;
- зручність та простота в санітарній обробці, в експлуатації та обслуговуванні;
- надійність, довговічність;
- міцність.
Кухонне теплове обладнання: класифікація
За джерелами тепла: електричне, газове, парове, вогневе.
За технологічним призначенням: універсальне (плита), спеціалізоване (фритюрниця, кавоварка).
По нагріву: з безпосереднім обігрівом, коли тепло передається через спеціальну роздільну стінку (плити, кип'ятильники); зі змішуванням джерела тепла разом з середовищем, що нагрівається (водонагрівачі); з прямою дією тепла на продукт (пароварки).
Харчове теплове обладнання буває:
- для варіння в рідині або на пару;
- для смаження та випікання на гарячій поверхні, в інфрачервоному випромінюванні;
- для розігріву продуктів;
- для комбінування різних процесів приготування: гасіння, бланшування, припускання, запікання;
- для підігріву продуктів;
- для розморожування.
Усі види теплового устаткування відчули у собі науково-технічний прогрес, отримавши серйозні зміни у технології. Як би там не було, але таке обладнання вироблено за останнім словом техніки та забезпечує в Україні швидке обслуговування клієнтів та різноманітне меню. Київ, Одеса, Харків – доставка доступна скрізь від Масхолд.