М'ясорубка Торгмаш МІМ-80 (220В)
М'ясорубки Торгмаш МІМ-80 призначені для подрібнення м'яса та риби на фарш, повторного подрібнення котлетної маси та набивання ковбас на підприємствах громадського харчування. М'ясорубки випускаються у виконанні УЗ ГОСТ 15150-69 для експлуатації при температурі від плюс 1 до плюс 40°С.
М'ясорубки Торгмаш МІМ-80 виробляються відповідно до вимог стандарту СТБ ІСО 9001:2001, мають білоруський, український та російський сертифікати відповідності та посвідчення про державну гігієнічну реєстрацію, Сертифікат відповідності директивам Євросоюзу - CE та Сертифікації.
Машини виконані в однофазному та трифазному виконанні для включення до мережі змінного струму. Дана модель однофазна на 220В, що зручно для підприємств комунального харчування, де немає 3-х фазної мережі з 380В.
М'ясорубки оснащені функцією "Реверс" , яка дозволяє при намотуванні жил звільнити шнек без додаткового розбирання машин. Також встановлено практично безшумний черв'ячний редуктор. Машини випускаються з облицюванням із нержавіючої сталі.
Встановлений у м'ясорубках МІМ-80 черв'ячний редуктор забезпечує безшумну, плавну та рівномірну роботу машин, покращує їх експлуатаційні властивості та збільшує тривалість роботи. У процесі роботи машин відпадає необхідність проведення регулювань, а потреба у виконанні поточного ремонту значно зменшується.
М'ясорубка складається з власне м'ясорубки, приводу та знімної чаші. Власне м'ясорубка в зборі складається з алюмінієвого корпусу, в якому обертається шнек, гайки затискної, двостороннього ножа, решітки, упорного кільця і підрізного ножа, облицювання з нержавіючої сталі.
На передній частині корпусу власне м'ясорубки є зовнішня різьблення, на яку нагвинчується затискна гайка, а на задній частині - фланець, яким корпус кріпиться до приводу. Кріплення корпусу проводиться різьбовими затискачами.
Над завантажувальним отвором розташований незнімний запобіжник, що унеможливлює влучення руки обслуговуючого персоналу до шнека працюючої м'ясорубки. На боці облицювання розташовані кнопки "Пуск", "Стоп" і "Реверс".
Перероблений продукт з чаші вручну подається до горловини корпусу м'ясорубки, а потім штовхачем до шнека, що обертається. Захоплюваний шнеком продукт послідовно проходить через набір ріжучого інструменту.
Для отримання фаршу різного ступеня подрібнення м'ясорубка має набор ножових решіток з отворами різних розмірів. Решітка вставляється в корпус м'ясорубки та утримується від провертання шпонкою.
Технічні характеристики:
продуктивність, кг/година. - 80 при повторному подрібненні котлетної маси 26 кг/год. (Примітка: продуктивність м'ясорубок вказана при подрібненні яловичого м'яса 2-го сорту через ґрати з отворами діаметром 5 мм.);
частота обертання шнека, об/хв 187
напруга, В – 220/50Гц;
потужність, квт - 0,81;
габаритні розміри, мм – 500х300х570,
маса, кг – 27.
Комплектація:
- ніж двосторонній;
- ніж підрізний;
- штовхач;
- насадка для набивання ковбас;
- решітка № 2 (діаметр: 60 мм; діаметр отворів: 5 мм; кількість отворів: 42).
- решітка № 3 (діаметр: 60 мм; діаметр отворів: 9 мм; кількість отворів: 12).